Dr. V. Wu 

Tandarts-implantoloog NVOIBIG-nummer: 09920774202

Erkend en geregistreerd implantoloog door de Nederlandse Vereniging van Orale Implantologie (NVOI)

Lid van: De Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT), International Team for Implantology (ITI)

Vivian Wu heeft haar Tandheelkunde opleiding (MSc) afgerond aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA, 2016). Hierna heeft zij een driejarige postinitiële opleiding Orale Implantologie en Prothetiek (MSc; ACTA, 2019) gevolgd. Hiermee is zij in de volle breedte van de orale implantologie opgeleid, zowel prothetisch als chirurgisch. Vivian is geregistreerd als erkend tandarts-implantoloog bij de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie (NVOI). Dit is een landelijk kwaliteitskeurmerk voor tandartsen die zich hebben gespecialiseerd in de implantologie. Dit kwaliteitskeurmerk is verbonden aan strenge eisen, en staat garant voor kwaliteit en deskundigheid. Inmiddels heeft Vivian meer dan 3000 implantaten geplaatst, en is daarmee een gevestigde naam in de implantologie. Naast de behandeling van patiënten uit de eigen praktijk, behandelt zij verwezen patiënten van collega tandartsen uit andere praktijken.

Op 3 oktober 2023 is Vivian gepromoveerd (PhD) op haar academisch proefschrift: "Clinical Studies on Jaw Bone Regeneration: Application of Autologous Bone Grafts, Bone Substitutes, and Adipose Stem Cells" aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zij heeft baanbrekend translationeel onderzoek verricht binnen een netwerk van (inter)nationale en interdisciplinaire wetenschappers over de toepassing van verschillende bottransplantatie materialen bij kaakbotherstel ten behoeve van het plaatsen van tandwortelimplantaten. Vivians bewezen staat van dienst maakt haar tot een veelbelovend opkomend talent in de wetenschap. Zij was co-auteur van de huidige internationale klinische richtlijnen in de implantologie van het International Team for Implantology (ITI, 2018) en publiceerde in toonaangevende wetenschappelijke tijdschriften. Daarnaast werd Vivian door Elsevier Weekblad gekozen als een van de "30-onder-30" slimste en meest getalenteerde jonge mensen van 2021 die de toekomst van het land zullen dicteren.