Kindertandheelkunde

Kinderen krijgen speciale aandacht. Wij nemen graag de tijd om uw kind te ontvangen en te benaderen op een kindvriendelijke manier. Het is belangrijk dat uw kind tijdig naar de tandarts gaat. Dit bevordert niet alleen een gezonde ontwikkeling van het gebit maar het verkleint ook angst op latere leeftijd. Wij maken uw kind stapsgewijs bekend met het tandartsbezoek.

Wij maken graag kennis met onze jongste patiënten. Uw kind is vanaf twee jaar van harte welkom voor zijn/haar eerste tandartsbezoek. Uw kind kan bij het allereerste bezoek wat rondkijken inmelk gebit de praktijk. Zo raak het vertrouwd met de omgeving en met de mensen in de praktijk. Zo wordt een bezoek aan de tandarts heel gewoon!

Sealants

Blijvende kiezen hebben soms diepe groeven en putjes in de kauwvlakken die moeilijk met een tandenborstel zijn schoon te houden. Op die plaatsen kunnen gemakkelijk gaatjes ontstaan, vooral als de kiezen net zijn doorgebroken. Het glazuur moet dan nog uitharden.

Sealen is het aanbrengen van een laagje kunststoflak over de groeven en putjes in de kauwvlakken. Dit laagje beschermt de kiezen tegen het innestelen van bacteriën. Hierdoor wordt het risico op cariës/tandbederf kleiner.

Sealen kan bij voorkeur vlak na het doorbreken van de blijvende kiezen. Dit is gemiddeld rond het zesde levensjaar. Maar sealen kan altijd effectief worden toegepast bij kinderen. Op indicatie kan het gebit op volwassen leeftijd ook worden geseald.