Kies/tand trekken

Er zijn verschillende redenen een kies of tand moet getrokken worden. Kies of tand verwijderen gebeurt met name onder locale verdoving. Vervolgens maakt de tandarts het tandvlees rond de kies of tand die getrokken moet worden een beetje los. impacted toothHiermee probeert hij alvast wat beweging in de tand of kies te krijgen. Dit kan een wat ongemakkelijk gevoel geven, maar het is niet pijnlijk. Hierna wordt de tand of kies met een tang getrokken

Hoe kunt u zich voorbereiden op het trekken?

Heeft u een afspraak voor het trekken van een tand of kies? Zorg dat u van tevoren goed eet. Wanneer u geneesmiddelen slikt, dan kunt u deze gewoon innemen. Slikt u bloedverdunners? Meld dit dan wel even bij uw tandarts. In meeste gevallen kunt u dezelde geneesmiddelen blijven gebruiken.

Wat kunt verwachten na het kies trekken?

De extracie wond wordt doorgans gehecht ten gunst van genezing. U moet de wond d.m.v. lagen gaasje vastbeet voor 20 tot 30 minute. De eerst 2 uur niet spoelen, eten en drinken. De verdoving die u hebt gekregen zal na één tot vier uur uitgewerkt raken. Hierna kunt u pijn verwachten. Dit is een normale reactie van uw lichaam. U kunt de pijn onderdrukken met een pijnstiller als paracetamol.

Het is ook mogelijk dat u lichte koorts krijgt na het trekken van een tand of kies. Wanneer uw lichaamstemperatuur hoger wordt dan 39°C is het raadzaam om contact op te nemen met de tandarts. Wanneer u een dikke wang krijgt na het trekken, kunt u de  zwelling verminderen door het gezicht te koelen. De zwelling kan tot drie dagen na het trekken nog toenemen. Indien de zwelling blijft toenemen of u slikklachten krijgt is het verstandig om contact op te nemen met uw tandarts.