Ontstoken tandvlees

Gezond tandvleesGezonde tandvlees

Het eerste stadium van ontstoken tandvlees wordt gingivitis genoemend, een verder gevorderd stadium met botafbraak noemen we parodontitis. Ontstoken tandvlees (gingivitis) is rood, gezwollen en pijnlijk. Het bloedt bovendien sneller; bijvoorbeeld bij het tandenpoetsen en eten. Hierbij kan ook een vieze smaak of slechte adem aanwezig zijn.

De ontsteking wordt veroorzaakt door bacteriën in tandplak. Tandplak is een zacht en kleverig, nauwelijks zichtbaar laagje van speekseleiwitten en bacteriemassa (bi film) op de tanden en kiezen. Tandplak kan verkalken tot tandsteen dat hard is en niet meer valt te verwijderen met de tandenborstel.

           

 Ontstoken tandvleesOntstoken tandvlees23

Gezond tandvlees is een onderdeel van een gezonde mond. Uit onderzoek blijkt bovendien dat er verband bestaat tussen tandvleesproblemen en aandoeningen zoals diabetes en hart- en vaataandoeningen. Wij helpen u bij het voorkomen en genezen van ontstoken tandvlees.

Uw mondhygiëne en de gezondheid van uw tandvlees worden bij elk controle nagelopen. Wij voeren een professionele gebitsreiniging uit en geven een advies op maat over uw mondhygiëne. Wij sturen u bij in het zorgvuldig reinigen van uw gebit door middel van instructie over het gebruik van passende hulpmiddelen: (elektrische) tandenborstel, tandpasta, tandenstokers, tandzijde of floss, ragers en/of gaas.