Periodieke controles

Een controle (Periodiek Mond Onderzoek) vindt al naar gelang de persoonlijke situatie plaats om een goede mondgezondheid te dienen. Tijdens de controle wordt uw gebit gecontroleerd op gaatjes en eventuele (tandvlees)ontstekingen. Ziekteprocessen, afwijkingen of ontwikkelingsstoornissen aan tanden en kiezen, tandvlees, slijmvliezen en kauwstelsel worden hierbij in een vroeg stadium gesignaleerd. Regelmatig worden röntgenfoto’s ten behoeve van de diagnostiek gemaakt, zodat niet zichtbare aandoeningen, zoals ontstekingen en gaatjes op voor het blote oog onzichtbare plekken worden getraceerd.

Tijdens de controle wordt er bepaald of het noodzakelijk is om een beperkte gebitsreiniging (tandsteen verwijderen en/of polijsten) uit te voeren, tot vervolgbehandeling over te gaan of het verloop van de aandoening in de gaten te houden (monitoren). 

Onder het motto “voorkomen is beter dan genezen”, speelt preventie een belangrijke rol in onze praktijkvoering. Wij adviseren u op het gebied van preventie tijdens de controle. U wordt tijdig bijgestuurd in uw poetswijze en geadviseerd over uw eet-en drinkpatroon. Mocht er indicatie tot uitgebreidere gebitsreiniging en mondhygiëne instructie zijn, dan wordt voor u een vervolg afspraak bij onze mondhygiënist gemaakt.