Implantaten
 
Als u een enkele tand of kies mist dan is een implantaat met een kroon vrijwel altijd de beste oplossing.
Het resultaat ziet er zeer goed uit en voelt als een eigen tand of kies.

Een implantaat kunt u vergelijken met een kunstwortel. Een implantaat vervangt een afwezige tandwortel en wordt als een schroef in de kaak gebracht. Implantaten worden gemaakt van een lichaamsvriendelijk materiaal, zoals titanium, waaraan bot zich gemakkelijk hecht.
Een groot voordeel van implantaten is dat ze alleen de ontbrekende tanden of kiezen vervangen zonder dat andere tanden of kiezen bij de oplossing van het probleem worden betrokken. Het implantaat kan houvast bieden voor een kroon, brug of prothese. 

Het plaatsen van een implantaat doet geen pijn, omdat het onder lokale verdoving wordt uitgevoerd. Na enige tijd (enkele maanden) groeit het kaakbot tegen het ingebrachte implantaat aan, waardoor het stevig in het kaakbot zit verankerd. Dan kan hierop een kroon, brug of prothese worden aangebracht. 
Voor mensen met een kunstgebit kunnen implantaten helpen het gebit stevig op zijn plaats te houden.

In principe kan bij iedere volwassene een implantaat worden geplaatst. Wel is voldoende kaakbot nodig om een implantaat te kunnen plaatsen. Waar bot te weinig aanwezig is, kan een aanvullende botopbouw behandeling noodzakelijk zijn. Wanneer u nog eigen tanden en kiezen heeft, is het verder van belang dat het tandvlees gezond is en u een optimale mondhygiëne handhaaft. Dit verbetert het resultaat en de prognose van de implantologische behandeling. 
 
Implantaat1TweeImplantatenBrugImplantaatOnderkaak 300x162 
 
 
 
© 2015 Tandartspraktijk Wu. All Rights Reserved.