Uitneembare prothese

Partiele prothese (plaatje)      partiele prothese 

Een partiële prothese is een vervanging van een of meer tanden of kiezen. Dit is een oplossing als uw verloren tanden of kiezen niet door een brug, kroon of implantaat worden vervangen. De prothese kunt u uit de mond nemen. De partiële prothese is een gedeeltelijke prothese die bestaat uit een tandvleeskleurige kunstharsplaat waarin tanden en/of kiezen zijn verankerd. Een plaatprothese is goedkoper dan een frameprothese, maar het kent ook nadelen. Voortdurende druk op het kaakbot zorgt ervoor dat het bot slinkt, waardoor er minder steun aanwezig zal zijn en het kunstgebit los kan gaan zitten. Uiteindelijk veroorzaakt dit slijtage aan bestaande tanden en kiezen en ontstaan er problemen met het kauwen en spreken doordat de prothese geen houvast meer heeft.

 Frame prothese  

  Een frameprothese hoort bij partiële prothese, is een gedeeltelijke gebitsprothese die bestaat uit een metalen basis met daarop een tandvleeskleurige kunsthar.

 Volledige prothese

Een partiële prothese wordt vaak als tijdelijke oplossing gebruikt, wegens het beperkende kauwcomfort en esthetische resultaat. Als alle tanden en kiezen zijn verloren gegaan dan kan een volledige prothese gemaakt worden om de verloren functie enigszins te herstellen.VP 
frame prothese bovenkaak

© 2015 Tandartspraktijk Wu. All Rights Reserved.