Volledige prothese

Een partiële prothese wordt vaak als tijdelijke oplossing gebruikt, wegens het beperkende kauwcomfort en esthetische resultaat. Als alle tanden en kiezen zijn verloren gegaan dan kan een volledige prothese gemaakt worden om de verloren functie enigszins te herstellen.

Wat is een klikgebit

Wanneer u een klikgebit aangemeten krijgt, dan krijgt u 2 (of in sommige situaties 4) implantaten in de onderkaak geplaatst, waarop een nieuwe onderprothese op 2 drukknoppen of op een staaf wordt vastgeklikt. U kunt het gebit zelf uitnemen en weer vastklikken. Ook wordt een nieuwe bovenprothese (zonder implantaten) aangemeten, passend op het nieuwe klikgebit. 

Wanneer kom je in aanmerking voor een klikgebit?

• mensen die geen eigen tanden en kiezen meer hebben in hun onderkaak en bovenkaak. Dus volledig tandeloos zijn. 
• mensen die geen normaal kunstgebit kunnen krijgen omdat zij problemen hebben met de vorm van hun kaak
• mensen die een erg geslonken kaak hebben, omdat zij al lange tijd een kunstgebit dragen

Klikgebit

Het klikgebit is dé oplossing wanneer u last heeft van uw kunstgebitKlik gebit1 Als u langere tijd een kunstgebit draagt, slinkt het kaakbot door het ontbreken van de wortels. Hierdoor komt uw kunstgebit los te zitten, waardoor er klachten ontstaan. Dit is een natuurlijk proces, maar wel erg vervelend. Denkt u bijvoorbeeld aan:
Pijnlijk/gevoelig tandvlees.
Niet meer goed durven lachen, praten en/of eten vanwege een loszittend kunstgebit.
Ingevallen wangen.
Met een klikgebit worden deze problemen verholpen. Door de stevige constructie krijgt uw gezicht de oude vorm weer terug en kunt u weer alles eten en voluit lachen!  

Voordelen klikgebit

Zonder zorgen lachen, praten en eten.
Een vrij gehemelte (niet in geval van gewone prothese in bovenkaak)Klik gebit2 Het slinken van het kaakbot, waardoor de wangen invallen, wordt voorkomen
Makkelijk te reinigen

Related Articles