Kroon

Heeft u een afgebroken tand of kies? Of wenst u mooiere tanden, waarbij verbetering van vorm, stand of kleur noodzakelijk is? Dan kan een “kroon” de oplossing bieden. Een kroon is een dun kapje dat over de natuurlijke tand/kies wordt geplaatst. De kroon, het kapje, zit op de natuurlijke tand/kies gelijmd. Een kroon kan ook onderdeel zijn van een implantaat-behandeling, waarbij een ontbrekende tand of kies wordt hersteld.

 

Waarom een kroon?

1. Functioneel: om een afgebroken tand/kies te herstellen of te voorkomen (versteviging)
2. Esthetisch: verbetering van het uiterlijk door vorm, stand of kleur verandering van de tand

 

Een kwalitatieve en vertrouwde behandeling binnen 1 afspraak

Indien bij u een kroon is geïndiceerd, dan zullen wij uitgebreid de verschillende opties voor uw persoonlijke situatie bespreken. Vaak kan de kroon al binnen 1 afspraak vervaardigd worden door toepassing van geavanceerde, digitale behandeltechniek (CEREC). U kunt erop vertrouwen dat uw kroon met de nieuwste technieken en de beste materialen wordt vervaardigd. De materialen die wij in uw mond toepassen zijn duurzaam en lichaamsvriendelijk. Wij streven er naar om uw tand/kies natuurgetrouw te herstellen voor een esthetisch en functioneel resultaat.

 

Onze speciale zorg voor uw “kroon” behandeling:

  • Uitgebreide voorlichting en advies over de verschillende behandelopties, inclusief voor- en nadelen en te verwachte kosten.

  • Liever geen kunststof of metaal in de mond, maar een duurzaam, lichaamsvriendelijk en biologisch alternatief zoals keramiek? U kunt bij ons kiezen uit verschillende materialen, wij kunnen u hierin adviseren.

  • Pijnloos: wij verdoven u adequaat voordat de behandeling wordt gestart.

  • Wij behandelen onder vergroting (loepbril en microscoop), zodat we elk minuscuul detail in uw gebit kunnen zien. Wetenschap heeft aangetoond dat hierdoor de kwaliteit van de behandeling sterk verbeterd.

  • Vervelende ervaring en/of misselijk van happen (afdrukken)? Het is bij ons mogelijk om een digitale (scan) afdruk te krijgen.

  • Accuraat, snel, en patiëntvriendelijk door toepassing van geavanceerde, digitale behandeltechniek: CEREC. Wij passen CEREC toe in onze behandeling waardoor wij digitaal in 3D uw brug kunnen afdrukken, ontwerpen en vervaardigen binnen  één en hetzelfde bezoek. Door middel van deze zeer moderne techniek is het mogelijk om uw tand/kies natuurgetrouw te herstellen in korte tijd; in 1 afspraak weer vrijuit kunnen eten, lachen en praten. Vele patiënten zijn zeer lovend over deze patiëntvriendelijke behandeltechniek.

Bekijk de CEREC behandelprocedure in onderstaande filmpjes:

https://youtu.be/SrXmffaltps

 

https://www.youtube.com/watch?v=0KRXPjJGO_o

 

 

Related Articles