Periodieke controles

Tijdens de periodieke controle krijgt u de gelegenheid om specifieke vragen, wensen of klachten met betrekking tot uw mondsituatie aan de tandarts voor te leggen. De gehele mond wordt gecontroleerd op eventuele problemen, zoals gaatjes en ontstekingen. Indien nodig worden er röntgenfoto’s voor nader onderzoek (aanvullende diagnostiek) gemaakt. Daarop kunnen voor het blote oog onzichtbare problemen tijdig worden getraceerd.


Onder het motto “voorkomen is beter dan genezen”, speelt preventie een belangrijke rol tijdens de periodieke controle. Wij proberen zoveel mogelijk tandheelkundige problemen te voorkomen, zodat u alle functies in het mond- en kauwstelsel zo lang mogelijk behoudt. Indien nodig adviseren en begeleiden wij u qua mondhygiëne en dieet. Tandarts en patiënt werken samen aan een gezonde mond!


Tijdens de controle wordt er bepaald of het noodzakelijk is om een beperkte gebitsreiniging (tandsteen verwijderen en/of polijsten) uit te voeren, tot vervolgbehandeling over te gaan of het verloop van de aandoening in de gaten te houden (monitoren). U wordt hierover duidelijk geïnformeerd. Mocht uitgebreide behandeling nodig zijn, dan wordt met u een vervolgafspraak ingepland.


Het tijdsinterval van de periodieke controle wordt persoonlijk bepaald. Dit kan bijvoorbeeld variëren tussen 3 maanden, 6 maanden en 1 jaar afhankelijk van uw mondsituatie en wens.

 

Related Articles